Homeopatija

Osnovno načelo u homeopatiji glasi: „Slično se sličnim liječi”
Vaša podrška u svim životnima situacijama.

Homeopatija

Homeopatija je prirodna medicina koja potiče organizam na samoizlječenje pomoću homeopatskih pripravaka.


 • Vrste konzultacija za Homeopatiju koje pružamo.
 • Konstitucijska homeopatija
 • Akutna homeopatija
 • Homeopatski detoks
 • Kontrolne konzultacije
 • Primjena Homeopatije
 • Homeopatija
Vrste konzultacija za Homeopatiju koje pružamo.

Osobne konzultacije za homeopatiju koje pružamo:

 • Konzultacije za konstitucijsku homeopatiju
 • Konzultacije za akutnu homeopatiju
 • Konzultacije za homeopatski detoks
 • Konzultacije za homeopatiju za Vaše kućne ljubimce

Nakon održanih homeopatskih konzultacija, obavezujemo se u roku 24 sata na Vašu kućnu adresu, dostaviti odabrana terapijska sredstva (homeopatski pripravci). Usluga dostave i homeopatski pripravci za Vas su potpuno besplatni.

Rezerviraj konzultacije

Konstitucijska homeopatija

Pojam konstitucijska homeopatija, opisuje proces u pristupu i radu s klijentom. Kada homeopat, pristupa klijentu kroz konstitucijsku procjenu, tada zapravo primjenjuje holistički (cjeloviti pristup) u procjeni klijentovog cjelokupnog stanja. Djelovanje homeopatskog pripravka, potiče ozdravljenje na fizičkom, psihičkom i emotivnom nivou osobe. Uspjeh koji postižemo konstitucijskim pristupom i tretmanom, leži u tome što djelujemo na sami uzrok problema, a ne na simptome. Cilj je pronaći jedan, odgovarajući homeopatski pripravak koji će u potpunosti odgovarati vašem cjelokupnom stanju ili konstituciji.

Akutna homeopatija

Pojam akutne homeopatije, predstavlja način kako homeopat pristupa  klijentu i njegovim tegobama.  Akutna procjena, podrazumijeva procjenu trenutnih i kratkotrajnih bolesti ili stanja kao što su gripe, prehlade, viroze, upalna stanja, dječje zarazne bolesti, razne ozljede, uganuća, istegnuća, itd. Da bih se pronašao odgovarajući homeopatski pripravak, potreban  je dobar i detaljan opis svih simptoma, vezanih uz akutnu tegobu. Ako se neke akutne tegobe ili bolesti često ponavljaju ili traju duže od 3 mjeseca, smatramo ih kroničnim i najbolje ih je liječiti konstitucijski. Korištenje homeopatije u akutnim stanjima ima dugoročno pozitivan učinak na opće stanje osobe jer potiče organizam na razvoj i jačanje imuniteta, pa se zbog toga bolesti pojavljuju rjeđe i manjim intenzitetom.

Rezerviraj konzultacije

Homeopatski detoks

Homeopatski detoks, predstavlja proces dubokog čišćenja od djelovanja toksičnih supstanci koje ometaju funkcioniranje organizma i sprječavaju vraćanje cjelovitog zdravlja. Cilj detoks metode je potaknuti proces detoksikacije i iscijeljena na staničnoj razini osobe. Detoks metoda je vrlo blaga, ali vrlo učinkovita metoda koja često dovodi do brzih i trajnih rezultata u oporavku. Detoks metoda primjenom homeopatskih pripravaka pomaže organizmu da očisti štetne učinke lijekova, cjepiva, pesticida, aditiva i hormona iz hrane, boja, teških metala, elektromagnetskih zračenja, kao i sve ostale toksične supstance. Tijekom konzultacije tražimo sve potencijalno štetne tvari s kojima je osoba bila u kontaktu, pogotovo kroz duži period vremena. To mogu biti amalgamske plombe, kontracepcijske pilule, kortikosteroidi, pa čak i tvari koje ne smatramo pretjerano opasnim kao kapi za nos, aspartam ili boje i lakovi. Redovito smo izloženi utjecajima za koje znamo da nose rizik po naše zdravlje. Ponekad ih ne možemo izbjeći, ali možemo pomoći organizmu da se uspješnije nosi s njima.

Rezerviraj konzultacije

Kontrolne konzultacije

Važno je imati na umu da je homeopatija usmjerena na uklanjanje obrazaca i temeljnog uzroka bolesti. Takav tretman zahtijeva da nam suradnja traje neko vrijeme jer su pomaci, pogotovo kod kroničnih bolesti, postupni. Homeopatija jeste učinkovita, ali neće odnijeti sve tegobe preko noći. Da bi postigli stvarnu promjenu, uglavnom su potrebne redovne kontrole na kojima razgovaramo o svim promjenama potaknutim homeopatijom. One su izuzetno važne jer na osnovu informacija dobivenih na kontroli, možemo prilagoditi homeopatski pripravak i daljnje postupanje.

Rezerviraj konzultacije

Primjena Homeopatije

Mogu li homeopatski pripravci izazvati nuspojave ili alergijske reakcije?

Homeopatski pripravci ne izazivaju alergijske reakcije, koji mogu biti česta pojava kod primjene klasičnih lijekova. Klasični lijekovi izrađeni su od fizičkih supstanci i tako direktno dolaze u interakciju s tkivima i organima u tijelu. Homeopatski pripravci ne sadrže fizičku supstancu, već energetski potencijal, koji ne dolazi u interakciju s tkivima i organima te tako nema mogućnosti da dođe do alergijske reakcije.

Može li se koristiti homeopatija zajedno sa  Bachovim kapima i Schuesslerovim solima?

Kombinacija ovih terapijskih sredstva je moguća i poželjna. Dosadašnje iskustvo u radu i pristupu nam je potvrdilo, da kombinirajući ova terapijska sredstva, postižemo brže i opsežnije rezultate u rješavanju određenog stanja ili zdravstvenog problema. I sami tvorci ovih metoda, za polazište su imali homeopatsku nauku, koju su ujedno i sami primjenjivali u svome radu i koja im je poslužila u razumijevanju i pronalasku njihovih pristupa i primjene ovih, vrlo uspješnih metoda.

Mogu li trudnice i dojilje koristiti homeopatske pripravke?

Trudnice i dojilje trebaju se posavjetovati s liječnikom i homeopatom prije korištenja homeopatskih pripravaka, no većina homeopatskih pripravaka može se koristiti u trudnoći i vrijeme dojenja.

Mogu li bebe i djeca koristiti homeopatske pripravke?

Bebe i djeca slobodno mogu koristiti homeopatske pripravke i oni su vrlo korisni , jer učinkovito pomažu kod najčešćih stanja kao što su kolike, izbijanje zubića, povišena tjelesna, temperatura, prehlade i svih ostalih tegoba.

Mogu li životinje koristiti homeopatiju?

Homeopatija se pokazala vrlo uspješnom i na tom području primjene. Sve  više veterinara, educira se na području homeopatije i primjenjuje istu u svojoj praksi. Isto tako, mnogi veterinari daju preporuku za upotrebu homeopatije. Homeopatija se može, kod određenih stanja, primijeniti samostalno ili kao potpora klasičnoj terapiji.  Kada su životinje u pitanju, homeopatija se može primijeniti kod kroničnih tegoba i daje odlične rezultate. Isto tako kod svih akutnih stanja, homeopatija će biti vrlo uspješna i korisna za Vaše kućne ljubimce.

Homeopatija

Osnovno homeopatsko načelo glasi: „Slično se sličnim liječi”

Homeopatija je prirodna, energetska medicina koja potiče organizam na samoizlječenje pomoću homeopatskih pripravaka. Homeopatski pripravak svojim djelovanjem uspostavlja narušenu ravnotežu kod osobe na emocionalnoj, mentalnoj i fizičkoj razini. Klijentu se pristupa na holistički način, što podrazumjeva uvažavanje i razmatranje fizičkih, emotivnih i mentalnih osobina pojedinca. Homeopatija djeluje u skladu s prirodnim zakonima i koristi prirodne tvari izrađene od životinjskog, biljnog i mineralno podrijetla.

Po broju korisnika, homeopatija je na drugom mjestu u cijelome svijetu, koristi se u svim europskim zemljama kao i ostalim dijelovima svijeta. U Europi se homeopatija više ne smatra alternativnom medicinom, te je postala sastavni dio glavnih pristupa u medicini. U mnogim zemljama Europe i svijeta veliki broj obiteljskih liječnika propisuje homeopatske pripravke, te je homeopatija tamo zakonski priznata. Svjetska zdravstvena organizacija je homeopatiju kvalificirala kao medicinu 21. stoljeća.

Mnoga zdravstvena stanja, za koja današnja medicina nema odgovora, načina i pristupa, mogu se uspješno tretirati homeopatijom. Homeopatskim pripravcima moguće je tretirati sva akutna i kronična stanja osobe na emocionalnoj, mentalnoj i fizičkoj razini. Homeopatija je vrlo učinkovita u tretiranju kroničnih oboljenja koja se teško liječe drugim metodama. Homeopatija tretira osobu u cjelini, uzimajući u obzir njezinu individualnost, jedinstvenost i kompleksnost. Cilj homeopatije, nije samo ublažavanje trenutnih simptoma nego i dugoročno zdravlje i zadovoljstvo osobe.

Sigurnost u primjeni homeopatskih pripravaka?

Homeopatski su pripravci, zbog njihove velike razrijeđenosti potpuno sigurni, pa stoga ne mogu biti toksični, ne izazivaju nikakve nuspojave, ne postoji mogućnost navikavanja na njih. Homeopatski pripravci nisu testirani na životinjama. Testiraju se na zdravim ljudima tako da mi znamo njihovo djelovanje na ljudskom organizmu, to se zove dokazivanje djelotvornosti homeopatskog pripravka.  

Što je sve moguće tretirati homeopatijom?

Homeopatija je posebno učinkovita u tretiranju kroničnih oboljenja koja se teško liječe drugim metodama. Dosadašnje iskustvo i primjena homeopatije pokazala nam je da je homeopatija primjenjiva u različitim situacijama i kod različitih stanja. U prilog tome ide što zapravo ne postoje ogranićenja u primjeni homeopatije, već samo poštivanje i uvažavanje određenih pravila u primjeni homeopatije.

Neke od mogućnosti primjene homeopatije?

Homeopatski pripravci tretiraju isti široki spektar bolesti kao i klasični lijekovi. Za najčešća stanja kao što su gripa, bolesti dišnih putova, alergija, PMS,  tegobe u menopauzi, gljivične infekcije, regulacija tjelesne težine, glavobolja, migrena, artritis, uhobolja, probavne smetnje i nadutost, opstipacija, akne, ekcemi, umor,bolesti štitnjače, tjeskoba, nesanica, koncentracija, kondicija, odvikavanje od pušenja i dr.

Povijest homeopatije

Homeopatsko razmišljanje započelo je s Hipokratom (470-400 p.n.e.) koji je govorio o izlječenju putem sličnosti – “Similia similibus curentur”.

Homeopatiju je kao alternativu konvencionalnim medicinskim metodama liječenja uveo slavni njemački liječnik Christian Samuel Friedrich Hahnemann (1755-1843). Smatramo ga ocem homeopatije u onom obliku kakvu je danas poznajemo. On je došao do spoznaje da supstancija koja izaziva određene simptome kod zdrave osobe može izliječiti pacijenta koji ima iste ili slične simptome bolesti. 

Dr. Christian Samuel Friedrich Hahnemann rođen je 10. Travnja 1755. u Meissenu u Njemačkoj. Hahnemann je pokušavao pronaći djelotvorniji način liječenja, promatrajući čovjeka kao složeno biće koje osim fizičkog tijela ima i suptilnije dijelove, životnu energiju, psihu i duh. Službena medicina u njegovo vrijeme nije kod liječenja uzimala u obzir čovjeka u njegovoj cijelosti, već je na bolest gledala isključivo na fizičkoj razini.

Hahnemann se nije slagao s tadašnjim načinom liječenja puštanjem krvi ili davanjem jakih doza toksičnih supstancija koje su dodatno oslabljivale organizam i njegov obrambeni sustav. Smatrao je da se takvim liječenjem samo kratkoročno uklanjaju simptomi, a bolest se potiskuje s fizičkog u dublji, psihički plan čovjeka,čime ona postaje kronična i još opasnija, a sam pacijent dodatno pati  još više slabi.

Školuje se u Leipzigu i Beču gdje se upoznaje s medicinskom praksom. 1783. odlazi u Desson gdje se bavio kemijom i vršio kemijska istraživanja. Do današnjeg dana ga smatraju autoritetom u oblasti toksikologije i medicinsko-pravnih aspekata trovanja teškim metalima. Dobro je poznavao nekoliko europskih i orijentalnih jezika i puno je vremena provodio prevodeći medicinsku literaturu na njemački jezik. Prevodio je Cullenovu „Materiu medicu“ i u jednoj od svojih karakterističnih opaski kritizirao njegovo mišljenje o djelovanju kininovca u liječenju malarije.

Došao je na ideju da na sebi isproba djelovanje kininovca i simptome malarije koje izaziva. S tim je dokazao da kinin izaziva simptome malarije i isto tako ih liječi. Kinin mu je otvorio spoznaje o principima homeopatije. Uz grupu učenika entuzijasta nastavio je s testiranjem i drugih potencijalnih lijekova.

Hahnemannovo najpoznatije djelo je Organon of Medicine. Knjiga predstavlja temelj homeopatije i sadrži detaljno definirane osnove homeopatske filozofije, znanosti i prakse


Pozitivne povratne informacije mnogo nam znače.

Iskustva korisnika

Prenosimo iskustva naših klijenata.

Moje iskustvo s homeopatijom je izrazito dobro, u 15-toj godini dijagnosticiran mi je PC jajnika koji je kao posljedicu povukao hormonski disbalans. Godinama sam se borila s neredovitim menstrualnim ciklusima koji su znali trajati i do 55 dana . Ginekolog mi je redovito prepisivao  hormonsku terapiju ( anti baby pilule), ali nakon sto mi se je krvna slika pogoršala morala sam prekinuti s hormonskom terapijom, u međuvremenu sam dobila i upalu jajnika koja je dodatno oštetila jajnike. Zatim sam pokušala s homeopatijom. Pripravak sam uzimala oko 40 dana, nakon toga moj ciklus je postao redovit i bezbolan,  krvna slika se je popravila kao i općenito stanje s jajnicima.


Sabina

Svako od nas tko ima kučne ljubimce zna koja je to ljubav. Tako i ja imam mačku Romi koju smo udomili još kao mače iz parka. Mazili smo ju i pazili ali je u dobi od 4 godine dobila tešku upalu pluća. Završili smo hitno kod veterinara. Rečeno nam je da je stanje ozbiljno i da će liječenje biti teško i dugotrajno. U tom trenutku je vladao virus i kod našeg veterinara liječilo se 5 maca s istim simptomima. Romi je dobivala vitaminske injekcije i infuziju + antibiotik. Odlučili smo probati s homeopatijom. S obzirom na to da smo za vikend dobili sirup za doma koji smo kombinirali s homeopatijom naša maca je u ponedjeljak bila najživahnija u ordinaciji. Ubrzo vise nije bilo potrebno s infuzijom jer je počela samostalno jesti i sam veterinar je odobrio i pohvalio upotrebu homeopatije. S homeopatijom smo skratili liječenje.


Sabina

Dugi niz godina patila sam od redovitih glavobolja na tjednoj bazi. Jedini način koji sam poznavala u suzbijanju glavobolje su bile tablete protiv bolova. Pokušavala sam primijeniti neke prirodne metode u rješavanju postojeće situacije, ali uglavnom je bilo bezuspješno pa sam se vračala upotrebi tableta. Nakon niza godina tablete mi vise nisu toliko brzo i efikasno pomagale a i sama sam znala da to nije rješenje. Obratila sam se Maji, znajući da ona vrlo uspješno primjenjuje homeopatiju za različita stanja i situacije. Nakon detaljnog razgovora, došli smo i do uzroka čestih glavobolja, dobila sam homeopatski pripravak koji sam koristila vrlo kratko. Stanje se značajno popravilo, glavobolje su prestale dolaziti, od tada do danas mogu na prste jedne ruke nabrojati glavobolje koje su se pojavile.


Ajša

U jednom periodu života pojavila se E. coli, nakon što je pretraga pokazala prisustvo te bakterije, dobila sam terapiju od svog liječnika. Terapija antibioticima je privremeno riješila situaciju, nakon nekog vremena cijela se priča ponovila, shvatila sam da to treba riješiti na drugačiji način, u razgovoru s prijateljicom dobila sam preporuku za homeopatiju. Ranije sam već čula koliko je homeopatija učinkovita, posebno kod kroničnih i težih zdravstvenih stanja, točnije poznajem ljude koji su riješili svoja zdravstvena stanja uz pomoć homeopatije i koji su mi dali preporuku za istu. Nakon konzultacija, krenula sam s homeopatskom terapijom po prepisanim uputama te sam nakon mjesec dana ponovno otišla napraviti pretrage koje su pokazale da E. coli bakterija nije prisutna u mom organizmu. Od homeopatske terapije prošla je godina dana, sve je uredu i ja sam dobrog zdravstvenog stanja.


Vesna

Imao sam zdravstvenu situaciju koja je trajala mjesecima, hodao sam po pretragama,  doktorica je usput prepisivala različite terapije, no ni jedna nije dala rješenje. Pretragom i testiranjem je utvrđeno da sam alergičan na različito korijenje, trave i drveća iz prirode. Mjesecima sam naporno kašljao, suhi kašalj i povremeno šmrcao. Doktorica me je htjela uputiti na daljnje pretrage, no nisam vise imao motivacije, nakon vise mjeseci pretraga i terapija bez konkretnog rezultata. Odlučio sam da sam nađem način kako ću si pomoć u vezi svojeg zdravstvenog stanja. Obratio sam se homeopatici, te sam nakon konzultacija primio svoju terapiju, nakon tjedan dana moj se kašalj potpuno umirio a nakon 2 tjedna potpuno sam prestao kašljati. Osjetio sam poboljšanja i na drugim razinama, bolje sam spavao, osjećao sam više energije kroz dan, bio sam opušteniji i općenito sam se vrlo dobro osjećao. Prošao je duži vremenski period s mojim zdravljem sve je uredu a ja se i dalje vrlo dobro osjećam.


Dario

Pošaljite nam poruku

Nastojati ćemo što prije stupiti u kontakt s Vama. Hvala vam na Vašem interesu.Adresa

I. Peruševac V. Odvojak 206
Zagreb, 10 000Nazovite nas

+385925039569Pišite nam

info@scarlet.hr


Prirodna potpora zdravlju i životu


Maja Furlan, diplomirana homeopatkinja, savjetnica za Schuesslerove soli i analizu lica, educirana praktičarka Bachovih kapi i drugih cvjetnih esencija. 
Osnovi podatci


 • Scarlet, Obrt za usluge i trgovinu
 • VL. Maja Furlan
 • I. Petruševec V. Odvojak 206, Zagreb
 • OIB 54053067295


Pretplatiti


Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti te posebne akcije.Call Now