Schuesslerove soli

„Zdravlje je kvantitativna ravnoteža minerala, a bolest nastaje zbog neravnoteže minerala.”
Vaša podrška u svim životnima situacijama.

Schuesslerove soli

Djelovanje Schuesslerovih soli se očituje na fizičkom nivou, njihovo djelovanje počinje na staničnom nivou što se pozitivno odražava na cijeli sustav tkiva, organa i cijelog organizma.


 • Zašto koristi Schuesslerove soli
 • Analiza lica putem slike za utvrđivanje mineralnog statusa cijelog organizma
 • Konzultacije za Schuesslerove soli
 • Konzultacije za Schuesslerove soli – akutno ili kronično zdravstveno stanje
 • Schuesslerove soli
 • 12 osnovnih Schuesslerovih soli
 • Primjena Schuesslerovih soli
Zašto koristi Schuesslerove soli

Patite od akutnih ili kroničnih zdravstvena stanja? Uočavate vidljive znakove, nedostatka mineralnih soli? opadanje kose, pucanje noktiju, suha koža, umor, slaba koncentracija, osjećate učinke stresa. Želite popraviti kvalitetu života s primjenom Schuesslerovih mineralnih soli?

Schuesslerove soli ne služe samo onda, kada je zdravstveno stanje već narušeno, zbog nedostatka minerala, nego i onda kada želimo, podržati svoje tijelo u zahtjevnim periodima života.

Profesionalno ili rekreativno se bavite sportom, pred Vama je zahtjevno razdoblje studija i učenja, trebate potporu mineralima za vrijeme trajanja trudnoće, imate višak kilograma, želite pomladiti kožu lica i tijela, želite popraviti koncentraciju ili ojačati imunitet, Schusslerove mineralne soli imaju mogućnost, pružiti Vam potporu u svemu navedenom i puno više od toga.

Zatraži analizu lica

Analiza lica putem slike za utvrđivanje mineralnog statusa cijelog organizma

Analiza lica, očitava se putem fotografije lica i vrata, kako bi putem znakova na licu utvrdili nedostatak ili višak minerala u stanicama i organizmu. Prilikom analize lica pomoću slike, savjetnik se služi svojom procjenom i znanjem, te promatranjem Vašeg lica i uočavanjem znakova, vidljivima na licu, određuje potrebne Schuesslerove mineralne soli. Uz analizu slike Vašeg lica, prolazimo jedan kraći upitnik s važnim pitanjima koja nam pomažu utvrditi mineralni status vašeg organizma. Po završetku analize lica, dobijate popis potrebnih Schuesslerovih soli, sve savjete i preporuke za njihovo pravilno korištenje, te preporuku gdje možete nabaviti svoje Schuesslerove soli. Cijelu pisanu analizu i sve preporuke, dostaviti ćemo Vam putem e-maila. Trošak za nabavu potrebnih Schuesslerovih soli sami snosite.

Zašto je analiza lica nezamjenjiva, u pravilnom utvrđivanju, mineralnog statusa organizma?

Krvnom pretragom i analizom nije moguće utvrditi nedostatak minerala u stanicama. Krvnom analizom, moguće je utvrditi nedostatak minerala između stanica i u krvi, ali ne i u samim stanicama. Jedini siguran i pravilan način, za utvrđivanje mineralnog statusa u stanicama je detaljna analiza znakova na licu.

Zatraži analizu lica

Konzultacije za Schuesslerove soli

Na temelju općeg, zdravstvenog stanja, moguće je utvrditi koje Schuesslerove soli Vam nedostaju u organizmu. Dobivate odgovore na sva Vaša pitanja, kao i savjete, preporuke i procjenu mineralnog statusa. Pisanu analizu i preporuke šaljemo putem e-maila. Trošak za nabavu potrebnih Schuesslerovih soli sami snosite.

Naruči konzultacije

Konzultacije za Schuesslerove soli – akutno ili kronično zdravstveno stanje

Imate jedno zdravstveno stanje, koje je akutno ili kronično? Niste našli rješenje, pomoću drugih metodama? Schuesslerove soli vrlo uspješno tretiraju mnoga zdravstvena stanja, bila ona akutna ili kronična. Prijavite se na  konzultacije, riješite svoje zdravstveno stanje, Schuesslerovim solima. Sve savjete i preporuke koje Schuesslerove koristiti, kako bi riješili svoje zdravstveno stanje, šaljemo putem e-maila, nakon održanih konzultacija. Trošak nabave, potrebnih Schuesslerovih soli sami snosite.

Naruči konzultacije

Schuesslerove soli

Ove mineralne soli, poznate pod imenom Schuesslerove soli, osnovni su „građevni materijal“ svih  stanica, organa i tkiva u našem tijelu. Schuesslerove soli uravnotežuju sve tjelesne funkcije, a njihov nedostatak dovodi do smanjene funkcionalnosti stanice, nakon toga tkiva, organa i cijeloga organizma. Schuesslerove soli su anorganski minerali koje ljudsko tijelo prirodno sadrži, te se nalaze u svakoj stanici, tkivu i svakom organu ljudskoga tijela. Zdravlje, izgradnja i funkcioniranje ljudskog organizma uvelike ovisi o postojanju ovih minerala u tijelu.

Kako i na što djeluju Schuesslerove soli

Temelj djelovanja Schuesslerovih soli je na biokemijskoj osnovi, zbog svoje male molekularne veličine imaju mogućnost prijeći membranu stanice i tako ispraviti nedostatke, koji su nastali unutar stanica. Kada postoji mogućnost ispraviti nedostatak unutar stanice koja je osnovna građevna jedinica svakog tkiva, organa i cijeloga organizma, tada je moguće, pokrenuti ozdravljenje točno na mjestu od kuda je zbog nedostatka minerala, došlo do nepravilnog funkcioniranja određenog tkiva, organa ili cijelog organizma.

Svaka ljudska stanica prirodno sadrži svih 12 biokemijskih soli koje održavaju sva tkiva, organe i cijeli organizam u ravnoteži i zdravlju. Djelovanje Schuesslerovih soli odražava se na fizičkom nivou, a njihovo djelovanje počinje, na staničnom nivou što se pozitivno odražava na cijeli sustav tkiva, organa i organizma.

Neke od mogućnosti primjene Schuesslerovih soli

Primjena Schuesslerovih soli je vrlo svestrana. Moguće ih je primijeniti kao pomoć pri mršavljenju, obnove zalihe željeza u organizmu, pomlađivanje kože lica i tijela, jačanje koncentracije i fokusa, ublažavanje hormonalnih promjena, podrška za vrijeme trajanja trudnoće, kod različitih ovisnosti, različitih stanja na koži, anemije i slabokrvnosti, različitih alergija, detoksikacija organizma od različitih toksina i štetnih supstanca, u stresnim razdobljima života, bolovi mišića, zglobova i kralježnice, kod različitih smetnji probave i apsorpcije hrane, dijabetesa, krvnog tlaka, srčanih problema, problema s jetrom, bubrezima, gušteračom i želudcem, menstrualnih tegoba, nesanice, prehlada, temperature, uhobolje. Ovo su samo neke mogućnosti primjene. Primjena i djelovanje Schuesslerovih soli na različita akutna i kronična stanja organizma je široka.

Što sve uzrokuje nedostatak esencijalno važnih minerala u organizmu

Mnogo ste puta čuli, da je današnji način života uzrok mnogih zdravstvenih problema. Današnji način života, podrazumijeva nepravilnu i nezdravu ishranu. Hrana je tretirana raznim pesticidima, herbicidima, sintetičkim gnojivima i genetički modificirana. Tlo na kojem se uzgaja hrana je osiromašeno i više ne sadrži potreban udio minerala, potrebne minerale, teško je dobiti putem prehrane. Osiromašeno tlo i “prazna” hrana nisu jedini čimbenici koji uzrokuju nedostatak važnih minerala za ljudski organizam, tome doprinosi cjelokupno ekološko onečišćenje zraka i vode, izloženost elektromagnetskim zračenjima, geopatski stres, kompulzivno ponašanje kako pojedinaca tako i na kolektivnoj razini. Kada zaliha važnih mineralnih soli u tijelu počne nestajati, takvo stanje neće odmah uzrokovati poremećaje u organizmu, međutim nakon dužeg vremenskog perioda funkcije tijela će se polako smanjivati. Prvi vidljivi znakovi ozbiljnijeg nedostatka važnih mineralnih soli u organizmu su otpadanje kose, lomljivi nokti, problemi s kostima i zubima, te osjećaj umora i iscrpljenosti. Ako zanemarite prve znakove nedostataka važnih mineralnih soli u organizmu, eliminacija toksina i otpada će usporiti (debljanje), rad probavnog sustava će biti narušen (konstipacija), a stijenke krvnih žila će otvrdnuti. Kasnije se mogu pojaviti problemi s određenim organima, jer ne mogu obavljati svoje funkcije, zbog nedostatka važnih minerala u tijelu. Cjelokupni nedostatak važnih mineralnih soli u organizmu moguće je utvrditi detaljnom analizom znakova na licu. Ako ste primijetili prve znakove nedostatka minerala, preporučujemo Vam da započnete s preventivnim korištenjem Schuesslerovih soli. Imate li ozbiljniji zdravstveni problem, javite nam se na konzultacije i započnite s konkretnom i ciljanom terapijom  Schuesslerovim  solima.

Prednosti Schuesslerovih soli u odnosu na klasične suplemente

Ono što Schuesslerove mineralne soli čini toliko djelotvorne je njihova veličina i energetski potencijal koji je dr. Schuessler dobio triturcijom (razrjeđivanjem) minerala. Dr. Schuessler je otkrio da ako upotrijebi minerale u nerazrijeđenom obliku ti isti minerali zbog svoje veličine ne mogu ući u stanicu i tako nadoknaditi nedostatak, već naprotiv minerali u takvom obliku izazivaju opterećenje za organe koji su primorani te minerale izlučiti van iz organizma. Vođen ovom spoznajom dr. Schuessler je odlučio primijeniti proces trituracije (razrjeđivanja) minerala, što ih je pretvorilo u mineralne ili tkivne soli i dalo im potencijal energije. Tako dobivene, mineralne soli mogu doprijeti u stanice kroz otvore u staničnim stijenkama i tako pokrenuti proces ozdravljenja.

Znamo da korištenje makro prehrambenih suplementa (klasični suplementi gdje su minerali razrijeđeni do miligramske veličine) kao što su kalcij, magnezij ili željezo, mogu imati određene, štetne posljedice po naš organizam, ako se koriste duži vremenski period. Schuesslerove soli u odnosu na ove oblike suplemenata, potpuno su sigurne i poželjne za dugoročnu upotrebu, u svrhu postizanja homeostaze cijeloga organizma.

Povijest Schuesslerovih soli

Dr. Schüßler stvorio je sustav koji se temelji na principima nadomjesne terapije.
„Moje liječničko iskustvo ne zasniva se na principu sličnosti, već na fiziološko kemijskim procesima koji se odigravaju u ljudskom organizmu.“

Wilhelm Schüßler rođen je 1821. godine u Njemačkoj. U svojoj tridesetoj godini započinje studij medicine, tijekom studija sve se više posvećivao homeopatiji. Kao homeopat dr. Dr.Schüßler otvara svoju prvu samostalnu praksu 1858. Godine, kroz svoju praksu je došao do saznanja da su mineralne soli važne za metabolizam, te je proveo mnoga istraživanja. Ustanovio je da su mnogi zdravstveni problemi uzrokovani manjkom određenih važnih mineralnih soli u tijelu. Utvrdio je da neravnoteža samo jedne mineralne soli ili više njih dovodi do određenih zdravstvenih problema i bolesti, ali da se stanje može obnoviti uzimanjem potrebnih mineralnih soli. Za savršeno zdravlje mora postojati savršeni timski rad svih dvanaest graditelja i ako postoji nedostatak bilo koje mineralne soli, to se održava na cijeli organizam i rezultira je lošim zdravstvenim stanjem. Dr. Schüßler je otkrio da ako upotrijebi minerale u nerazrijeđenom obliku, oni ne mogu doprijeti do mjesta gdje su potrebni te u takvom obliku stvaraju opterečenje u ljudskom tijelu. Zbog tog razloga, odlučio je primijeniti process trituracije (razrjeđivanja) minerala, što ih je pretvorilo u mineralne ili tkivne soli i dalo im potenciju energije. Kao rezultat takvog procesa, tkivne soli mogu doprijeti u stanice kroz otvore u staničnim stijenkama i tako povratiti potrebnu ravnotežu, važnih mineralnih soli u organizmu.

Važne napomene:

Ovdje se ne nudi medicinski ili psihološki savjeti. Ti se podaci nude samo u obrazovne svrhe.

Navedena metoda nije zamjena za lijekove i terapije koje Vam je propisao Vaš liječnik, već se koristi kao potpora liječenju.

Sve navedene Schuesslerove soli mogu se koristiti uz terapiju koju Vam je propisao liječnik klasične medicine.

Za sva pitanja obratite se svom liječniku, ljekarniku i savjetniku za Schuesslerove soli.

Kod hitnih, po život opasnih stanja, javite se najbližem liječniku!

12 osnovnih Schuesslerovih soli

Schuesslerove soli sastavljene su od minerala, koji su sastavni dio našeg tijela, ali i biljaka, kamena i tla.

CALCIUM FLORATUM

Ovu sol nalazimo u stanicama kože, kostima i svim elastičnim tkivima te zubima.To je sol o kojoj ovisi elastičnost tkiva, naročito tetiva i hrskavica. Manjak soli dovesti će do hemeroida, okoštavanja tkiva, bržeg stvaranja bora, strija, karijesa, paradentoze, lošijeg vida kao i do bolova u zglobovima. Učestale su gljivične infekcije kao i lomljivi nokti, spora cirkulacija i ekcemi. Ovaj mineral koristi se kada nastaje problem s kostima (osteoporoza), kožom, karijesom, zubnom caklinom, cirkulacijom, ligamentima i mišićima zbog istegnuća i ozljeda.

CALCIUM PHOSPHORICUM

Ova sol nalazi se u svim stanicama našega tijela, a naročito u stanicama kostiju. Neophodna je za stvaranje krvi i u procesu zgrušavanja. Pomaže u čišćenju krvi i tkiva te u njihovoj regeneraciji, pomaže probavi i asimiliranju hrane. Sol učvršćuje koštanu masu, djeluje protiv grčeva u mišićima i jača imunološki sustav. Manjak soli dovodi do anemije, i uzrokuje smanjeno stvaranje proteina važnih za hemoglobin. Sol se koristi kod osteoporoze, prijeloma kostiju, anemije, grčeva u mišićima, naročito grčeva i bola tijekom menstruacije. Ova sol je hranjivi tonik za cijeli organizam, a nedostatak ukazuje da se osoba nutritivno slabo hrani.

FERRUM PHOSPHORICUM

Poznat i kao “prenositelj kisika” koristan je kod iznenadnih, akutnih bolesti (prehlade, bronhitisa, ospica, respiratornih infekcija itd. ) povišene temperature do 38,5 C, ovo je sol koja se daje u prvim trenucima nastanka viroza, upala, tegoba koje se pojavljuju zbog poremećaja u cirkulaciji – žarenje, bolovi, crvenilo, jako lupanje srca ili ubrzani puls. Sol je sastavni dio hemoglobina i koristi se kada je tijelo podvrgnuto fizičkom opterećenju. Djeluje kod anemije, umora, reumatskih bolova. Nedostatak ove soli ukazuje na oslabljeni imunološki sustav, a preventivnim uzimanjem se jača imunološki sustav. Koristi se kao prva pomoć kod ozljeda, modrica, protiv bolova (unutrašnja i vanjska upotreba).

KALIUM MURIATICUM

Ova sol pomaže tijelu da se očisti od toksina jer ima sposobnost vezivanja kemijskih otrova, te pomaže da sekret u tijelu bude rjeđi te se lakše izbaci iz organizma. Ova sol također regulira i kiselost tjelesnih tekućina (krv, limfa). Kalium muriaticum je koristan kod kašlja, prehlade, bronhitisa, upale krajnika, grlobolja, infekcije srednjeg uha, upale sinusa. Ova sol je korisna za limfne žlijezde i problem povezane s gustim bijelim i sivim izlučevinama, oteklim žlijezdama i kroničnim reumatskim oteklinama. Kalium muriaticum je koristan kod dječjeg ekcema, probavnih smetnji uslijed konzumacije masne hrane. Kalium muriaticum dio je protokola koji se koristi prije i nakon cijepljenja kako bi se eliminirali mogući štetni učinci cjepiva.

KALIUM PHOSPHORICUM

Važna sol ako su problemi vezani za živce i energiju. Njegovo djelovanje važno je u centralnom i perifernom nervnom sistemu. Najviše ga se nalazi u stanicama mozga, mišića te u međustaničnoj tekućini i krvi. Uslijed povećane koncentracije, učenja, rada noću ova sol se troši u pojačanoj količini. Manjak, ove soli dovodi do manjka energije, slabosti mišića, opstipacije te do slabosti mjehura, umora i nervoze, niske razine vitalnosti. Osobe s manjkom ove soli pokazuju simptome nervoze, depresije i umora. Kalium phosphoricum djeluje brzo i učinak ove soli se osjeti odmah nakon upotrebe. Brzo djeluje kod visoke temperature, nedostatka koncentracije i energije, kod svih faza opće iscrpljenosti. Ova sol je korisna kod glavobolje,lose probave, zadaha iz usta, nesanice, depresije, herpes zoster, astmu, iscrpljenost, “burn-out” sindroma, gubitka memorije, povlačenja ili krvarenja desni.

KALIUM SULFURICUM

Kalium sulfuricum važan je kod kroničnih upala kod kojih se javlja obilan sekret. Upala sluznica, sinusa, bronhija. Djelovanje soli vezano je uz jetru pa je ova sol veoma važna i za ovaj organ. Zahvaljujući svom sulfatnom djelovanju sol pomaže u procesu čišćenja organizma putem jetre i kože. Ova sol veoma je važna nadbubrežnoj žlijezdi u proizvodnji inzulina i problema s probavom i napetosti u želucu. Regenerira sluznicu i pomaže kod dječjih bolesti kao što su ospice i vodene kozice. Isto tako, nakon napornog vježbanja i sportskih aktivnost i regenerira mišiće i sprečava upalu. Također je koristan za kožu i manje erupcije koje se perutaju ili su ljepljive, poput prhuti, ospica, vodenih kozica, kod žuto-zelenog iscjetka iz nosa ili vagine. Kali sulfuricum eliminira otpad i višak iz tkiva te tako obnavlja metabolizam.

MAGNESIUM PHOSPHORICUM

Ovo je sol koja je od svih biokemijskih soli najdetaljnije istražena. Povećana zagađenost zemlje, otežana apsorpcija magnezija iz hrane dovode do pojave manjka ove soli u organizmu. Nedostatak se očituje u trzajima u očima i licu, grčevima, trncima, migrenama i problemima sa spavanjem. Budući da ova sol aktivira preko 300 enzima u organizmu, njezin nedostatak je potrebno nadoknaditi. Ova sol regenerira, opušta i osvježava organizam. Velika važnost je za živčani sustav, rad srca, krvotoka, žlijezda, crijeva, kosti, zube, mozak, stanice mišića i krv. Magnesium Phosphoricum je brzo djelujuća sol kod grčeva mišića, živaca, nesanice, kolika kod beba, iscrpljenost. Ova sol je glavni lijek za tegobe koje imaju pojavu grčeva, kolika, menstruacijskih bolova, palpitacije, zubobolja, grčevitih kašlja, neuralgije i sve vrste akutne boli, išijasa, lose cirkulacije, tegobe u menopauzi.

NATRIUM MURIATICUM

Ova sol regulira tekućinu u organizmu i jedna je od najvažnijih tkivnih soli s obzirom na to da dvije trećine našeg tijela čini voda. Važna je za održavanje kiselo-lužnatog stanja u tijelu i neophodna za proizvodnju želučane kiseline. Manjak soli vodi do dehidracije stanica, nedovoljnu opskrbu stanica hranjivim supstancama, isušenu kožu i sluzokožu. Smatrajući ga “kontrolorom vode u tijelu” Natruim muriaticum pomaže u održavanju razine vlažnosti u tkivima. Ova sol ima mogućnost neutralizacije bioloških otrova u našem tijelu te podržava eliminaciju toksičnih supstancija. Natrium muriaticum je od velike pomoći kod prehlada, curenje nosa, otečenost zbog zadržavanja vode, kroničnih kožnih bolesti, akne, ekcemi, peludna groznica, alergijski rinitis, peruti, suhih sluznica, visokog krvnog tlaka, opstipacije. Ovu sol osobe s visokim krvnim tlakom koje piju lijekove za sniženje tlaka trebaju koristiti s oprezom, stručna osoba će dati preporuku za pravilno korištenje ove soli.

NATRIUM PHOSPHORICUM

Ova sol neutralizira pretjeranu produkciju kiselina u tijelu uključujući i želučanu kiselinu. Natrium phosporicum je glavni lijek za gotovo sve reumatske bolesti, regulira preradu masti i ugljikohidrata te je zbog toga korisna u regulaciji tjelesne težine. Ova sol, najvažnija je sol za izbacivanje viška mokraćne kiseline, reumatska oboljenja, bolesti želuca, bubrega i mjehura, gljivična oboljenja mogu biti posljedica manjka ove soli u organizmu. Ako postoji manjak ove soli posljedice mogu biti povećane vrijednosti masti u krvi, povećane količine kiseline u mišićima što za posljedicu ima oticanje limfnih čvorova, žgaravice, grčeva. Povećana količina mokraćne kiseline u tjelesnim tekućinama ima za posljedicu reumatska oboljenja mišića, zglobova, te stvaranje kamenaca u organima.

NATRIUM SULFURICUM

Najvažnija uloga ove soli je u izbacivanju viška tekućine i otrova iz tijela, te je idealan lijek za čišćenje i pročišćavanje tijela. S obzirom na to da ima svojstvo da veže višak tekućine na sebe, ova sol na prirodan način preko mokraće i kože dovodi do izbacivanja viška te tekućine. Sol pomaže i u razgradnji alkohola u tijelu. Manjak ove soli manifestira se u smanjenom lučenju žući, smanjenom mokrenju, reumatskim simptomima koji imaju pogoršanje od vlažnog vremena te u naticanju i „podbuhlom“ izgledu. Ova sol nam je potrebna za zdravo funkcioniranje jetre, slezene, gušterače i bubrega. Natrium sulfuricum brzo uklanja akutne nakupine tako da otpadne tvari pretvara u izlučevine te potiče organe za izlučivanje da te otpadne tvari izluče van iz organizma. Ova sol je korisna za izlučivanje lijekova, anestetika kao i toksina iz hrane i duhanskih proizvoda.

SILICEA

Silicea je sastavni dio svih stanica vezivnog tkiva. Pomaže pri izbacivanju štetnih nakupina na koži i iz svih vezivnih tkiva. Osobe koje imaju problema s noktima koji lako pucaju, lome se, kosa koja je slaba i lomljiva mogu biti pokazatelj nedostatka ove soli. Silicea nadopunjuje kalcij i pomaže mu u radu i stoga je važna za mlade osobe u rastu i razvoju kao i za starije osobe koje pate od osteoartritisa. Silicea doprinosi izgradnji i jačanju vezivnog tkiva, kao graditelj živčanih veza, kosti i kože. Silicea je revitalizirajuće sredstvo za jačanje i održavanje živaca i metabolizma, te štiti sustav od svih vrsta napetosti. Ova sol je biokemijski lijek za ljepotu: hrani, energizira, štiti i iscjeljuje sve stanice, osobito kože, očiju , kose, zubi i noktiju.

CALCIUM SULFURICUM

Calcium sulfuricum je sastavni dio vezivnog tkiva, sluznica i kože. Kod sporog zacjeljivanja rana i kroničnih upalnih procesa Calcium sulfuricum ubrzava ozdravljenje. Ovo je sol koja je ujedno čistač tijela kod pojave prišteva, običnih i gnojnih čireva. Pomaže u čišćenju nakupina nefunkcionalnih truležnih tvari, uklanjanju otpada, sluzi te ima efekt pročišćavanja tijela. Ova sol u kombinaciji s Kali mur pomaže u tretiranju akni kod odraslih osoba. Ova sol je dio protokola za skidanje suvišnih kilograma pretilih osoba. Calcium sulfuricum se može koristiti kao prva pomoć za osobu koja je u stanju šoka, tako da se da sol rastopljena u vrućoj vodi, ako je osoba u nesvijesti, sol se utrlja se u desne.

Dopunske Schuesslerove biokemijske soli

Zbog nedovoljno razvijene tehnologije, Dr. Schuessler nije imao mogućnost otkriti prisutnost minerala koji su u manjoj mjeri prisutni u ljudskome tijelu. Stoga su biokemijske udruge u Europi nastavile s njegovim radom i tijekom godina otkrile 15 dodatnih minerala (13-27). Nedavno ih je otkriveno još šest (28-33) i sada se sve dopunske biokemijske soli uspješno primjenjuju u terapiji Schuesslerovim solima. Dopunske su soli prisutne u manjoj mjeri u našem organizmu, no svejedno imaju vrlo veliku ulogu u održavanju homeostaze i zdravlja našeg organizma. Te mineralne soli, služe kao nadopuna osnovnim Schuesslerovim solima, vrlo su učinkovite i kada se koriste samostalno. Neke od tih dopunskih soli, vrlo su učinkovite u tretiranju različitih stanja štitnjače, ginekoloških stanja, problema s kolesterolom, alergijama na hranu, eliminaciji aluminija i žive iz organizma.

KALIUM ARSENICOSUM – Za kožu, iscrpljenost i hormone
KALIUM BROMATUM – Za živčani sustav

KALIUM JODATUM – Za štitnjaču
LITHIUM MURIATICUM (CHLORATUM) – Za reumatske bolesti i mokraćnu kiselinu

MANGANUM SULFURICUM – Za energiju i željezo
CALCIUM SULFURATUM – Za eliminaciju otpadnih tvari i pročišćavanje
CUPRUM ARSENICOSUM – Za proizvodnju melanina, izgradnju kolagena i elastina, za bubrege
KALIUM ALUMINIUM SULFURICUM – Za eliminaciju i probavu
ZINCUM MURIATICUM (CHLORATUM) – Za jačanje imuniteta, eliminaciju teških metala
CALCIUM CARBONICUM – Za stabilnost, rast i snagu
NATRIUM BICARBONICUM – Za uravnoteženje kiselosti i lužnatosti
ARSENUM JODATUM – Za detoksikaciju, kožne bolesti i alergije na hranu
AURUM MURIATICUM (CHLORATUM) – Za proizvodnju melatonina i ginekološke tegobe
SELENIUM – Za jačanje imuniteta
KALIUM BICHRONICUM – Za metabolizam glukoze i kolesterola
NATRIUM VANADICUM –  Za metabolizam ugljikohidrata, masti i kolesterola
COBALTUM METALLICUM – Za formiranje krvi, podržava energetsku ravnotežu ljudskog bića

NICCOLUM SULFURICUM – Za metabolizam željeza, za razgradnju ugljikohidrata

STANNUM METALLICUM – Za bubrežne funkcije i rast kose
NATRIUM TETRABORACICUM – Za imunološki sustav, metabolizam kostiju, hormonski sustav

MOLYBDENUM SULFURATUM – Za regulaciju stvaranja mokraćne kiseline

Primjena Schuesslerovih soli

Schuesslerove soli, potpuno su sigurne za korištenje. Nema mogučnosti da stvore ovisnost, opterete organizam i nije moguće s njima se predozirati. Svaki eventualni, višak unesenih minerala, lako i brzo izlučuje se iz organizma. Moguće ih je koristiti u kombinaciji sa svim ostalim terapijskim sredstvima kao što su lijekovi, homeopatija, bachove kapi i dr. Schuesslerove soli ne dolaze u kontraindikaciju s drugim terapijskim sredstvima i lijekovima. U kombinaciji s ostalim prirodnim metodama, dolazi do još bržeg i lakšeg ozdravljenja organizma, zato je poželjno Schusslerove soli primijeniti zajedno, sa drugim terapijskim sredstvima.

Schuesslerove soli mogu koristiti trudnice, male bebe, dojilje, djeca svih uzrasta i odrasle osobe uz prethodne konzultacije sa savjetnikom za Schuesslerove soli.

Oprez pri korištenju Schuesslerovih soli, potreban je samo u nekoliko slučajeva, na što će Vam ukazati savjetnik za Schuesslerove soli.

Može li pri uzimanju Schuesslerovih soli doći do pogoršanja bolesti ili simptoma?

Nakon što ste počeli koristiti svoju prvu terapiju, simptomi mogu postati izraženiji, mi to zovemo „čišćenje organizma”. Ako krene pojačano “čišćenje organizma” mi to smatramo dobrim znakom i pokazateljem da je tijelo pokrenulo svoje mehanizme ozdravljenja. U pravilu rijetko dolazi do  općih pogoršanja bolesti ili simptoma.

Mogu li se Schuesslerove soli uzimati zajedno s Bachovim kapima i homeopatskim pripravcima?

Kombiniranje Schuesslerovih soli, s drugim pripravcima daje izvanredne rezultate u pokretanju mehanizama ozdravljenja. Kombinaciju ovih metoda, redovito preporučujemo i primjenjujemo u radu s našim klijentima. Schuesslerove soli pomažu i podržavaju, druga terapijska sredstva kao što su klasični lijekovi, homeopatija, Bachove kapi i dr.

Mogu li trudnice i dojilje koristiti Schuesslerove soli?

Schuesslerove soli, preporučuju se u trudnoći, kako bi Vi i beba dobile potrebne količine svih važnih minerala, za pravilan razvoj bebe i Vama kao potrebna podrška, za vrijeme trajanja trudnoće. Potrebne su konzultacije sa savjetnikom za Schuesslerove soli, koji će Vam sastaviti individualni plan, korištenja mineralnih soli po tromjesečjima trudnoće. 

Mogu li bebe i djeca koristiti Schuesslerove soli?

Poželjno je da bebe i djeca koriste Schuesslerove soli, one su vrlo korisne za pravilan rast i razvoj. Isto tako, Schuesslerove soli u prvim mjesecima djetetova života mogu biti od velike pomoći kod grčeva, izbijanja prvih zubića, povišene tjelesne temperature, kožnih problema i drugih tegoba. O pravilnom načinu primjene i doziranju, potrebno je da se konzultirate sa savjetnikom za Schuesslerove soli.

Kako se upotrebljavaju Schuesslerove soli

Schuesslerove soli dolaze u obliku tableta, praha ili granula spravljenih od mliječne laktoze. Koriste se tako, da se polako otapaju u ustima,kako bi važne mineralne soli putem sluznice usta, bile apsorbirane u stanice. Tablete, prah ili granule se ne gutaju, jer mineralne soli pod djelovanjem želučane kiseline mogu biti uništene i tako nemaju nikakav djelotvoran učinak. Ako iz bilo kojeg razloga, želite izbjeći laktozu od kojih su napravljene tablete, prah ili granule, Vaš savjetnik za Schuesslerove soli, zna metodu kako izdvojiti minerale od tableta, praha ili granula.


Pozitivne povratne informacije mnogo nam znače.

Iskustva korisnika

Prenosimo iskustva naših klijenata.

Majka sam troje djece, imam dječake blizance koji su od rođenja bili slabijeg imuniteta, pogotovo kad su krenuli u kolektiv. Konstantno smo bili po doktorima ,najčešće zbog slabog imuniteta, streptokoka, učestalih upala ušiju, pogotovo poslije imunizacije. Schuesslerove soli smo počeli uzimati prije i poslije posljednje imunizacije, pred početak polaska u školu.To je bila kombinacija Schuesslerovih soli koji je djelovao  na imunitet i kao detox nakon imunizacije, na koncentraciju i jačanje organizma. Moji dečki od onda nisu bili ozbiljnije bolesni niti na antibiotiku. Soli nastavljamo uzimati svi s pauzama .Hvala našoj Maji koja nas je upoznala sa Schuesslerovim solima i osmislila cijeli program zdravlja za naše dečke i sve nas.


Anamarija

Krenuo je zahtjevan period kada sam počela učiti i pripremati se za ispite na fakultetu. Nekad ranije pilo se puno kave za održavanje budnosti i koncentracije, ovaj puta sam odlučila primijeniti zdravi pristup sa Schuesslerovim solima. Maja mi je dala preporuku za Schuesslerove soli, koje su se pokazale odličnim. Koncentracija je vrlo brzo došla na zavidan nivo kao i cjelokupna mentalna energija, tako sam lakše i brže nego ikad prije savladala ispitno gradivo i uspješno položila sve ispite.


Lorena

Sportom se bavim praktički cijeli svoj život, dok profesionalno to traje zadnjih 10-tak godina. Bavljenje sportom zahtjeva i posebnu brigu o tijelu kroz prehranu i suplementaciju. Isprobao sam široki spektar suplemenata do sada, na red su došle i Schuesslerove soli koje su me jako zainteresirale s obzirom na to da djeluju na staničnom nivou. Učinak pojedinih minerala sam osjetio vrlo brzo, dok se cjelokupno stanje osjetno popravilo već unutar prvih mjesec dana. Učinak minerala se odrazio i na moje sportske performanse, puno brže sam se “oporavljao” nakon treninga, a snaga i izdržljivost na samom treningu su se povećale, koristio posebno propisani protokol u tu svrhu. Nastavljam dalje koristit schuesslerove soli i slobodno mogu reći da je ovo najkvalitetnija i najučinkovitija suplementacija koju sam imao prilike koristiti.


Filip

Jedan duži period sam imala manjak opće energije i imunitet mi je bio slab. Nisam se dobro osjećala, teško sam podnosila dnevnu rutinu, često se javljala potreba da odspavam i popodne po nekoliko sati u danu. Dobila sam od jedne poznanice preporuku da se obratim savjetniku za Schuesslerove soli, ukratko mi je objasnila o čemu je riječ i kako je cijela ta priča njoj jako pomogla sa sličnom situacijom u kojoj sam se i sama nalazila. Znala sam da ovako kako je sad više ne može dalje i da je vrijeme da poduzmem korake, obratila sam se savjetnici za Schusslerove soli, koja mi je savjetovala da napravimo analizu lica i tako utvrdimo cjelokupni nedostatak minerala u mom organizmu. Analiza je pokazala značajan nedostatak koji je doveo u vezu moje trenutno stanje, ali najbitnije od svega i rješenje i izlaz iz trenutne situacije. Uz svakodnevnu primjenu Schuesslerovih soli već unutar mjesec  dana desile su značajne promjene u mom sveopćem stanju i energija se znatno podigla, ja sam bila snažnija i poletnija, nestala je potreba da spavam i po danu, nastavljam dalje redovito primjenjivat Schuesslerove soli i javim sva daljnja poboljšanja.


Anita

Zadnjih godina patila sam od velikog nedostatka željeza u organizmu, bila sam anemična i slabokrvna. Situacija se još više pogoršala nakon svakog mjesečnog ciklusa, pokušala sam različite terapije i pristupe, neke od njih nisam podnosila, određene tablete i sirupe dok neke druge nisu davale rezultate ili su oni bili samo privremeni. Pokušala sam i nekim prirodnim pristupima, bilo je tu nekih rezultata i poboljšanja ali ne onoliko koliko je bilo potrebno i da krvna slika bude u potrebnim mjerama i da moje sveopće stanje bude sasvim uredu. Nastavila sam potragu u prirodnom smjeru, točnije za prirodnim metodama jer su davale neke pomake pa sam se držala tog smjera. U cijeloj toj potrazi, otkrila sam Schuesslerove soli. Iskreno priča i temelj djelovanja Schuesslerovih soli me jako zainteresirao već na prvu i za mene je doista bilo logično da ako je moguće popraviti nedostatak u svakoj stanici da će se to odraziti na sva tkiva, organe i cijeli organizam. Napravile smo konzultacije na temelju mog zdravstvenog stanja, dobila sam sve odgovore i upute za Schuesslerove soli, naručila i krenula s primjenom. Prošlo je nešto više od 2 mjeseca, desile su značajne promjene u mom sveopćem stanju i zadnja kontrola krvne slike pokazala je značajni porast željeza u krvi, a i bez te analize ja osjećam značajnu promjenu a ona je samo potvrda koliko su Schuesslerove soli učinkovite.


Sandra

Višak kilograma me prati praktički cijeli moj život. U više navrata sam uspijevala riješiti se viška kilograma ali nisam uspijevala zadržati postojeću kilažu, što je s vremenom izazvalo podosta frustracije i razočarenja. Pored tolikog izbora zdravije hrane, ja sam nekako većinom žudjela za onom hranom  koja deblja i koja je klasificirana kao nezdrava hrana. Dosta sam istraživala i čitala što bi mogao biti ključan uzrok svemu tome, uz određene emotivne potrebe koje se namiruju hranom, došla sam i do saznanja da određeni nedostatak minerala u organizmu izaziva i potiče određene žudnje za određenom hranom, najčešće onom od koje se deblja i koja je manje zdrava. Cijela potraga me je dovela do Schuesslerovih soli kao najboljeg mogućeg rješenja da se taj nedostatak važnih minerala kvalitetno i uspješno nadoknadi.  Našla sam svoju savjetnicu za Schuesslerove soli, napravili smo detaljnu analizu nedostataka minerala putem slike, dobila sam preporuke i detaljnu analizu koja je pokazala nedostatke minerala u mom organizmu. Uz sve savjete i preporuke, redovito i strpljivo koristim Schuesslerove soli proteklih 3 mjeseca  i rezultati su izvanredni, prije svega moje sveopće stanje se znatno popravilo unazad 3 mjeseca, dok su mnoge moje žudnje za hranom dovedene u normalno stanje, što je rezultiralo značajnim gubitkom kilograma. Cijelu ovu priču popratili smo i kombinacijom Bachovih kapi, koje su pak uravnotežile moje emocionalne potrebe za hranom, tako da je ovo jedna dobitna kombinacija i odlična suradnja Schuesslerovih soli na fizičkom nivou i Bachovih kapi na emotivnom nivou. Bravo za mene i bravo za moju savjetnicu koja zna kako i na koji način kvalitetno pristupiti situaciji i biti podrška na putu.


Maja

Pošaljite nam poruku

Nastojati ćemo što prije stupiti u kontakt s Vama. Hvala vam na Vašem interesu.Adresa

I. Peruševac V. Odvojak 206
Zagreb, 10 000Nazovite nas

+385925039569Pišite nam

info@scarlet.hr


Prirodna potpora zdravlju i životu


Maja Furlan, diplomirana homeopatkinja, savjetnica za Schuesslerove soli i analizu lica, educirana praktičarka Bachovih kapi i drugih cvjetnih esencija. 
Osnovi podatci


 • Scarlet, Obrt za usluge i trgovinu
 • VL. Maja Furlan
 • I. Petruševec V. Odvojak 206, Zagreb
 • OIB 54053067295


Pretplatiti


Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte novosti te posebne akcije.Call Now